Aivan ensiksi haluaisin pyytää anteeksi: anteeksi. Taisi tulla
luvattua, etten spämmäisi tänne mitään pariin viikkoon. Spämmäämpä nyt
kuitenkin, koska oli vähän aikaa ja tää on aika kivaa. Eli Welcome Weekit on
käynnissä ja joka päivä on ohjelmaa. Hyvä niin. Käsittelen näitä aktiviteetteja
ehkä joskus jossain tarkemmin/perusteellisemmin, mutta nyt keskitytään
muutamaan erityisesti erityishuomiota vaativaan kohtaan.
Ensinnäkin jokusella lauseella lyhyesti Prahan matkasta. Praha on
nasta kaupunki. Kauniita rakennuksia, halpoja hintoja (varsinkin olut oli
halpaa ja hyvää), ja erittäin paskaa läppää hyvässä seurassa. Seura tosin tuli
vain osittain Prahasta, joten ei anneta siitä varauksettomia rispektejä
kaupungille. Myönnetään kuitenkin potentiaali. Suosittelen kyseistä kaupunkia
kaikille, ja saatanpa itsekin poiketa vielä joskus.
Kuitenkin kun puhutaan Prahan reissusta, ei voi olla puhumatta
Excalibur Citystä. Vittu se on nasta kaupunki! Kyseinen muovista valmistettu
kaupunki sijaitsee jossain Itävallan ja Tšekin rajalla. Kyseessä on siis ilmeisesti jonkin sortin Keski-Euroopan Las Vegas, toki erittäin Itä-Euroopan tyyliin. Vierailimme siellä
perjantai-iltapäivästä, ja kylä oli työntekijöitä lukuun ottamatta käytännössä
autio. Palveluita siellä kuitenkin oli runsaasti, joista voitaneen mainita mm.
noin neljä Tommy Hilfigerin myymälää, ”non stop” kauppa, ”non stop” kasino,
”non stop” nighclub (ilmeisesti bordelli) ja kiinalainen basaari. Huikea
paikka, jota ei voine ymmärtää, jollei siellä vieraile. Mainitsin sen nyt kuitenkin
tässä ja nyt tajusin, ettei se varmaan ketään kiinnosta. Linkki: http://www.excaliburcity.com/
Sitten Welcome Weekkeihin. Käsitellään siitä nyt mielestäni
mielenkiintoisin tapahtuma eli International Dinner, jossa jokainen maa
valmistaa tai tarjoaa oman maansa erikoisuuksia niin ruoka- kuin
juomarintamilla. Suomi lähti osittain trollilinjalla, kuten tietenkin
kuuluukin. Tämä tarkoittaa totta kai mämmin valmistusta ja tarjoamista. Mämmin
pääraaka-aineethan ovat ruisjauoho- tai hiutaleet tai jotkut sellaiset ja
mallas. Ruista löysimme kaupasta, maltaan kohdalla päädyimme soveltamaan.
Mallashan on sloveeniksi slad. Sokeri taas on sloveeniksi sladkor eli lähes
sama. Koska emme löytäneet mallasta, ostimme sokeria. Toisaalta yritimme
myöhemmin paikata virhettämme kaatamalla valmistusvaiheessa keitosten sekaan
tölkillisen olutmallasta. Ei mämmin teko siis ihan kaikkien perinteiden mukaan
mennyt ja ikäväkseni voinkin todeta, että siitä tuli melkein ihan hyvää,
joskaan ei mitenkään mämmimäistä. Ensimmäinen kommentti, joka mämmistä
Dinnerillä kuultiin, oli ”Perfect”. Mitä vittua?! Kyseessä oli varmasti
vittuilua tai kaveri oli häiriintynyt tai käsittämättömän kohtelias. Muita
tarjoiltavia tuotteita oli ainakin salmari, fisu, minttu ja joku muu viina,
jota en muista, lihapullat (ns. vitun hyviä), kiisseli ja kaurapuuro. Muillakin
mailla oli ihan hyvää tarjoilua.
Oltiin tossa lauantaina vähän pyörii sellaisella
undergroundbaarialueella paikallisten suomalaisten kanssa. Siisti paikka kaikin
puolin, ja teki muhun vaikutuksen. Hyvää musiikkia (tarjolla mm. kasaria,
punkkia ja jotain konejytää), sopivan paskasta, joka saa aikaan sellaisen aidon
tunnelman, ja rehellisen olosta porukkaa. Varsinkin se yks kaveri, joka
esitteli itsensä Dimmu Borgirin solistiksi. Todella pokka jätkä, koska mm. itse
päädyin lopulta uskomaan miehen stoorin. Ehkä osittain vain sen takia, että
halusin uskoa. Joka tapauksessa uskottavimmin Dimmua esittävä kaveri, jonka
olen koskaan tavannut. Rispektit. Tavattiin myös alueella sijainneen
punk-baarin omistaja, joka oli pukeutunut kasuaalisti lumileopardikuosiseen
kylpytakkiin. Pakko arvostaa. Pitää joskus mennä ajan kanssa takaisin.
Mämmi ennen |
Mämmi jälkeen |
Mämmi sen jälkeen |
Mämmi aika lopussa |
Mämmi ihan lopussa |
Lihapullia ja mämmiä |
Ja tänään muutan.
Näyttää kyllä toi teiän mämmi enemmänki liian kauan uunissa olleeelta lanttulaatikolta? :D
VastaaPoistaEksakttisti ottaen me ei pidetty sitä edes uunissa niin kauaa ku ois pitäny :D
Poista